Cultuurintro Breda

23 januari 2019

Sjors - Cultuurintro BredaAlle (18.000) kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Breda hebben eind januari het eerste Cultuurintro boekje gekregen. In dit ‘roze boekje’ staan allerlei creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere culturele activiteiten.

Van drummen tot schaken, van vloggen tot schrijven, koken, schilderen of dansen… kinderen uit het basisonderwijs kunnen het allemaal uitproberen en ontdekken waar hun talenten liggen.
 
Kennismaken
Met Cultuurintro Breda hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich voor activiteiten inschrijven via www.cultuurintrobreda.nl.

Voldoende keus
Kinderen uit de gemeente Breda kunnen kennismaken met meer dan 100 activiteiten zoals toneelspelen, dierverzorging, boetseren, pottenbakken, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom: keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen, zolang een activiteit niet vol zit. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Naast Cultuurintro is er ook al jaren een Sportintro. Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sportintro & Cultuurintro zijn instrumenten die de gemeente Breda hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Bekijk het aanbod
Nieuwsgierig geworden? Kijk snel op www.cultuurintrobreda.nl of blader door het boekje:
 


Terug naar nieuwsoverzicht
Theater & dans
Muziek
Exposities
Film
Feest, festival & evenementen
Gesproken woord
Actief
Kinderen